Categorieën
Coaching Ouderschap

Een zomer vol empathie en compassie

Empathie, het vermogen om je te verplaatsen in een ander zonder oordeel, is een van de eigenschappen die ons als mensen uniek maakt. Het is een gave die we bezitten van kleins af aan, het kijken in de ziel van een ander en je in die ander kunnen verplaatsen.

De tijd waarin we leven vraagt om empathie en compassie. Empathie, het vermogen om je te verplaatsen in een ander zonder oordeel, is een van de eigenschappen die ons als mensen uniek maakt. Het is een gave die we bezitten van kleins af aan, het kijken in de ziel van een ander en je in die ander kunnen verplaatsen. We delen deze gave met een paar (andere) diersoorten: Olifanten, mensapen en honden.

Olifanten, mensapen en honden hebben nog steeds in hun DNA verankerd dat ze beter af zijn in de veiligheid en geborgenheid van de kudde, kolonie of roedel dan in afzondering.

Deze tijd waarin we vaak hard oordelen over een ander en minstens net zo vaak over onszelf zorgt voor disbalans. Disbalans tussen hoofd, hart en lijf. Disbalans door onbegrip, verkeerde informatie, aannames, groepsdenken, stress en irritaties.

Groepen mensen in de maatschappij staan tegenover elkaar: overheid versus kritische burgers, jong versus oud, ouders versus kinderen, vaxers versus anti-vaxers, ex-geliefden, gelovigen in alle vormen versus elkaar of versus ongelovigen, etc, etc, etc.

Het vraagt om een zomer van empathie en compassie, een zomer waarin iedereen zijn batterij weer kan opladen, in contact kan komen met zichzelf en de ander, balans kan vinden tussen hoofd, hart en lijf.

Ik wens iedereen zo’n zomer toe. Met empathie voor de ander en jezelf en met heel veel compassie. Compassie voor alles wat je niet in een ander herkent, maar wel met empathie kunt begrijpen. Zonder oordeel, in verbinding.

Fijne zomer!

ContactOver Ons

×

Welkom bij Happy Giraffe Coaching. Klik op de coach voor een Whatsapp-chat of mail op alexander@happygiraffe.nl De chat is niet live, we reageren zo snel mogelijk.

× Hoe kan ik je helpen?