Categorieën
ADHD/ADD Coaching Hersenwetenschappen Leiderschap Onderwijs Ouderschap

Alle blogs per thema

Wat begon met 1 blog werden er 50 in een jaar tijd. Om de lezer wat meer overzicht te bieden over wat hier te vinden is, heb ik een aantal hoofdthema’s aangemaakt om het navigeren makkelijker te maken. Klik simpelweg op het thema en je krijgt alle blogs uit dat thema bij elkaar.

Categorieën
Coaching Leiderschap

De T-Ford paradox in de zakelijke dienstverlening

De oprichter van de Ford Motor Company, Henry Ford, zei over zijn klanten en zijn auto’s ooit het volgende: “Klanten weten niet wat ze willen, als ik een klant zou moeten geven wat ze willen, dan moet ik snellere paarden bouwen.”

Categorieën
ADHD/ADD Hersenwetenschappen Onderwijs

ADHD bij meisjes is hele andere koek dan bij jongens

Het gesprek dat ik met de ouders had, kwam voort uit de twijfel die bij de ouders was blijven hangen. Het beeld dat op school van het meisje bestond, strookte niet met het beeld thuis of bijvoorbeeld bij sport.

Categorieën
Coaching

Happy Giraffe Coaching nieuwe shirtsponsor jongste jeugd SV-NVC Naarden

Happy Giraffe Coaching heeft zich vanaf het seizoen 2022-2023 voor twee jaar verbonden als shirtsponsor voor de jongste jeugd van NVC. Vanaf het nieuwe seizoen zullen de eerste teams van JO8, JO9 en JO10 spelen met het logo van Happy Giraffe Coaching op de voorkant van het shirt.

Categorieën
Onderwijs

Het onderwijsbloed kruipt waar het niet gaan kan

Ik heb jaren vanaf de zijlijn van alles gevonden over het onderwijs, mijn mening gedeeld in blogs en opiniestukken, maar er nooit zelf met twee voeten in gestaan. Nu waag ik een klein eerste sprongetje.

Categorieën
Coaching

Steun het vergeten kind

Wil je ook steunen? Hier kun je doneren en hier kun je zelf een actie starten, als vrijwilliger, als school of sportteam, als bedrijf, er zijn heel veel mogelijkheden! Laten we zorgen dat geen enkel kind zich meer vergeten weet of vergeten voelt.

Categorieën
Onderwijs Ouderschap

Fijn, de scholen gaan weer open. Nu graag aandacht voor de sociaal emotionele ontwikkeling van alle leerlingen van PO en VO

In een maatschappij waarin hele sectoren gesloten worden, ouders van leerlingen failliet gaan of hun baan verliezen, een maatschappij waar leerlingen familieleden zien lijden onder uitgestelde zorg of long-covid, in zo’n maatschappij wordt van leerlingen verwacht dat het “business as usual” is zodra de eerste schoolbel gaat.

Op jacht naar cito-scores, slagingspercentages en andere Haagse KPI’s om de financiën voor het nieuwe schooljaar veilig te stellen. Haagse KPI’s maken de scholen daarmee star en wereldvreemd.

Categorieën
Onderwijs

Leren leven doe je op school en op het sportveld!

Toen op 24 februari in Trouw mijn opiniestuk Leerachterstand? Nee, jongeren hebben een ontwikkelingsachterstand verscheen, had ik nooit kunnen vermoeden dat in december 2021 dat onderwerp weer zo actueel zou zijn.

Weer gaat het over het gesloten houden of heropenen van scholen.
Het grote verschil met februari 2021 is echter dat nu zwart op wit uit verschillende onderzoeken uit binnen- en buitenland blijkt dat het door lockdowns en schoolsluitingen het steeds slechter gesteld is met de mentale gezondheid van onze jeugd en jong volwassenen.
De remedie op korte termijn ligt in handen van de politiek: Heropen de scholen en laat jongeren onder de 28 weer vrijuit sporten.

Categorieën
Coaching Leiderschap Ouderschap

12.319 keer dank je wel!

12.319 keer dank je wel? Jazeker, 12.319 keer dank je wel! 1 januari 2021 ging mijn website van Happy Giraffe Coaching “live” en sindsdien hebben 12.319 unieke bezoekers kennisgemaakt met mijn dienstverlening en mijn blogs.

December is vaak een tijd van terugblikken, ik doe daar graag aan mee in de vorm van een overzichtje in cijfers:

Categorieën
Coaching

7 Tips om grip te krijgen op stress in werk en privé

Van 15 november tot 29 november 2021 is het in Nederland de week van de werkstress. Zeker in de huidige situatie met corona en de aanscherping van maatregelen rondom werk en ontspanning is werkstress een onderwerp dat de volle aandacht verdient. Stress doet ons met ons systeem, onze hersenen en ons lijf. Stress heeft een functie, stress kan zelf zeer behulpzaam zijn. Problematisch wordt het als stress langdurig is zonder momenten van ontspanning.

×

Welkom bij Happy Giraffe Coaching. Klik op de coach voor een Whatsapp-chat of mail op alexander@happygiraffe.nl De chat is niet live, we reageren zo snel mogelijk.

× Hoe kan ik je helpen?