Categorieën
Coaching Ouderschap

Fijne Vaderdag. Ook als je zelf geen fijne vader had maar dat wel zelf wilt zijn

Fijne vaderdag, het lijkt zo vanzelfsprekend om dit te zeggen.

Het hangt er wel erg vanaf of je een fijne jeugd hebt gehad waarbij je vader er voor je kon zijn, dingen met je kon doen en oprechte interesse had in wie je was en hoe je je aan het ontwikkelen was.

Helaas is en was dat niet altijd van zelfsprekend. Sommige vaders hadden zelf een rotjeugd waarbij ze niet het voorbeeld hebben gehad van een veilige hechting aan hun vader. Dat werkt helaas vaak door in de relatie die deze vader met zijn kinderen heeft.

Laatst ging een bijzondere film van mijn persoonlijke held Gabor Maté in première: The Wisdom of Trauma. De essentie van zijn boodschap in deze film is: Trauma is niet de gebeurtenissen die je overkomen, maar hoe ze zich nestelen in je lichaam en je ziel. Er licht diepe wijsheid verscholen in je trauma’s. Wijsheid die je kunt gebruiken om jezelf te bevrijden en een rijk en voldoening gevend leven te leiden met jouw kinderen en geliefden.

Fijne vaderdag dus voor vaders die met compassie kunnen terugkijken op wat hun vaders hen niet hebben kunnen geven. Fijne Vaderdag voor de vaders die zelf hun route kiezen, los van hun verleden. Fijne Vaderdag, vandaag en in de toekomst. Kies de vader die jezelf wilt zijn, met volledige balans tussen hoofd, hart en lijf.

Wil je een keer praten over jouw rol als vader? Neem gerust een keer contact met me op.

×

Welkom bij Happy Giraffe Coaching. Klik op de coach voor een Whatsapp-chat of mail op alexander@happygiraffe.nl De chat is niet live, we reageren zo snel mogelijk.

× Hoe kan ik je helpen?