Categorieën
Onderwijs

Het onderwijsbloed kruipt waar het niet gaan kan

Ik heb jaren vanaf de zijlijn van alles gevonden over het onderwijs, mijn mening gedeeld in blogs en opiniestukken, maar er nooit zelf met twee voeten in gestaan. Nu waag ik een klein eerste sprongetje.

Vanaf 1 april a.s. ben ik vanuit Happy Giraffe Coaching ook freelance werkzaam op een middelbare school als opvang/invaldocent.

Ik heb jaren vanaf de zijlijn van alles gevonden over het onderwijs, mijn mening gedeeld in blogs en opiniestukken, maar er nooit zelf met twee voeten in gestaan. Nu waag ik een klein eerste sprongetje.

Ik volg nu ook in de genetische voetsporen van mijn beide opa’s, respectievelijk schoolhoofd lagere school en docent middelbare school, mijn tante als onderwijzeres in het basisonderwijs en mijn eigen moeder als onderwijzeres in het basisonderwijs.

Ik spring bij in de gaten die vallen in het rooster door uitval of ziekte. Ik doe dit om mogelijk te maken dat de leerlingen ofwel online les krijgen waarbij ik de fysieke representant ben van de docent die elders zit ofwel door zelf leerlingen aan het werk te zetten.

Zonder het te beseffen heb ik al sinds mijn Post-HBO opleiding uit 2013 het recht op registratie als Register Docent. Vorige week kwam de brief met mijn registratie binnen.

Met trots treed ik in de voetsporen van mijn voorouders, om bij te dragen aan de ontwikkeling van onze maatschappij in en via het onderwijs. Ik zal dit een deel van mijn tijd doen. Daarnaast blijf ik bezig met mijn zakelijke klanten voor business coaching en particuliere klanten en jongeren en kinderen voor meer persoonlijke coaching en/of ADHD-coaching.

Ik wil nog wel bijzonder dank zeggen aan Michiel Masselink. Onze leuke online koffie laatst heeft me het laatste zetje gegeven! Leve het onderwijs!

Ik zou ook nog wel een kopje koffie willen drinken met Dennis Wiersma, want met alles wat ik zowel als coach als bij mijn vrijwilligerswerk in de afgelopen maanden in met middelbaar onderwijs ben tegengekomen wil ik het graag eens hebben over de mentale weerbaarheid en mentale gezondheid van jongeren na 3 schooljaren corona. U mag me bellen excellentie, mijn nummer is makkelijk te vinden.

×

Welkom bij Happy Giraffe Coaching. Klik op de coach voor een Whatsapp-chat of mail op alexander@happygiraffe.nl De chat is niet live, we reageren zo snel mogelijk.

× Hoe kan ik je helpen?