Categorieën
Coaching Leiderschap Ouderschap

12.319 keer dank je wel!

12.319 keer dank je wel? Jazeker, 12.319 keer dank je wel! 1 januari 2021 ging mijn website van Happy Giraffe Coaching “live” en sindsdien hebben 12.319 unieke bezoekers kennisgemaakt met mijn dienstverlening en mijn blogs.

December is vaak een tijd van terugblikken, ik doe daar graag aan mee in de vorm van een overzichtje in cijfers:

12.319 keer dank je wel? Jazeker, 12.319 keer dank je wel! 1 januari 2021 ging mijn website van Happy Giraffe Coaching “live” en sindsdien hebben 12.319 unieke bezoekers kennisgemaakt met mijn dienstverlening en mijn blogs.

December is vaak een tijd van terugblikken, ik doe daar graag aan mee in de vorm van een overzichtje in cijfers:

Ik heb in 2021 49 blogs geschreven, over coaching, sales, leiderschap, ADHD, onderwijs, jongeren en kinderen, pubers, stress, burn-out en de nervus vagus. Mijn blogs zijn in totaal door ruim 11.000 mensen gelezen.

De top 10 bezoekers qua locatie is:

  • Amsterdam
  • Rotterdam
  • Hilversum
  • Brussel
  • Utrecht
  • Bussum
  • Huizen
  • Antwerpen
  • Den Haag
  • Naarden

De top 5 meest gelezen blogs is als volgt:

Nummer 1:

ADHD: Is het echt? Ja, en dit is waarom – Deel 2 van een reeks over ADHD

In deel 1 van deze reeks kwam een deel van de bekende kenmerken (meestal negatief beoordeeld door omgeving) al naar voren. De vraag werd gesteld of ADHD wel “echt” is, of een pseudo-aandoening van deze moderne tijd. In dit deel neem ik je mee naar de wetenschappelijke kenmerken van ADHD en factoren die mogelijk bijdragen tot de ontwikkeling van ADHD.

Nummer 2:

5 Tips om jezelf te bevrijden van stress, angst of apathie via de Nervus Vagus

In het autonome zenuwstelsel speelt de nervus vagus (Latijn voor zwervende zenuw), ook wel aangeduid als CN X (Romeinse cijfer 10) een grote rol in het aansturen van de beide sympathische delen. Heel kort door de bocht is het parasympatische deel het deel dat zorgt voor rust en het orthosympatische deel voor een vlucht, vecht of bevries respons.

Nummer 3:

Waarom puberen juist nu met corona zo moeilijk is voor zowel ouder als puber

Als je de tv aanzet, of de radio of een (online)krant leest, overal gaat het over corona. Wat is de impact op de economie? Hoe lang duurt de lockdown? Hoe snel gaat het vaccineren? Moeten de scholen open of dicht? Je hoort veel “procesvragen”, vragen over regels en het nut en de noodzaak daarvan. Wat ik persoonlijk te weinig hoor is wat de impact is van deze coronacrisis op de generatie die ons economisch en maatschappelijk gezien weer uit het slob moet trekken over 5 á 10 jaar. Deze generatie is nu tussen de 12 en 24 jaar, het zijn de pubers en adolescenten van nu.

Nummer 4:

ADHD: Impact op volwassen relaties

Moeite om te focussen, snel afgeleid zijn, moeite met organisatie en impulsiviteit zijn gedragseigenschappen die het leven van iemand met ADHD al voor behoorlijk wat uitdagingen kan stellen. Het kan ook bijzonder lastig zijn binnen een volwassen relatie, zeker als de symptomen nooit goed zijn gediagnosticeerd en/of behandeld.

Nummer 5:

Beste juffen, jongens zijn geen meisjes met een piemel: Een knuppel in het gender correctness hoenderhok

Het aandeel vrouwen dat les geeft in het basisonderwijs is sinds 2005 gestegen van 82 naar 87 procent in 2015. Hiermee is het aandeel vrouwen onder leerkrachten in het basisonderwijs veruit het grootste van alle beroepsgroepen in het onderwijs. (bron: CBS)

Wat betekent deze oververtegenwoordiging van vrouwen in het basisonderwijs voor de ontwikkeling van onze kinderen en in het bijzonder van onze jongens? Van wie leren zij hoe het is om een jongen te zijn op school, waar blijven de mannelijke rolmodellen?

12.319 keer bedankt…

… voor de moeite die je hebt genomen om mijn website te bezoeken

… voor de momenten dat ik heb mogen bijdragen aan kennis en inspiratie

… voor de inspirerende feedback op mijn blogs, ook als we het niet met elkaar eens waren

… voor de bedrijven en mensen die ik heb mogen helpen in mijn praktijk in 2021

Ik wens iedereen een fantastisch 2022 toe. Als ik op wat voor manier daaraan kan bijdragen, neem dan Contact met me op.

×

Welkom bij Happy Giraffe Coaching. Klik op de coach voor een Whatsapp-chat of mail op alexander@happygiraffe.nl De chat is niet live, we reageren zo snel mogelijk.

× Hoe kan ik je helpen?